[ · · · · · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Пісочниця » Поговоримо? » Улюблені книги) (Книги та їх екранізації)
Улюблені книги)
Love_RainДата: Вівторок, 12.08.2014, 15:36 | Повідомлення # 1
Тутешній
Група: Користувачі
Повідомлень: 16
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Почну без вступу - я дуже люблю фентезі (не плутати з фантастикою). Хоча останнім часом майже не читаю, колись від книги було не відірвати. А що там вже говорити про читання вночі з телефоном під ковдрою wink З улюблених:

"Хроніки Нарнії" Льюіса - як на мене одна з найшикарніших серій, на автора якої явно повпливала Біблія; екранізація теж хороша.

"Майстер і Маргарита" Булгакова - прекрасна сатира на реалії тодішнього СРСР, хоча читати запоєм не раджу - мозок закипить. Читати тим, хто навіть поверхнево не знайомий з історією СРСР теж не варто - нічого не зрозумієте; сучасну екранізацію бачила, проте все одно раджу саме прочитати, при чому в оригіналі - фільм, хоч і хороший, авторський стиль не передасть.

"Зачумлені пси" Річарда Адамса - позиціонується як фентезі про тварин, проте, як на мене, єдине казкове там те, що розповідь ведеться від імені двох собак. Ну і ще щасливим кінцем, який в житті навряд чи був би можливий, хоча за нього я автору вдячна. У всьому іншому - жорстока філософська і, як не парадоксально добра казка, де немає чорного чи білого, де письменник наприкінці перевернув моє ставлення до персонажів з ніг на голову. Не знаю, чи є переклад книги на українську, я не знайшла, читала на російській; хто добре знає англійську може прочитати в оригіналі. Є ще повнометражний мультфільм, але в ньому весь шарм книги згубили, так що не раджу.

"Сівір", та "Ірка Хортиця - наддніпрянська відьма" Ілони Волинської та Кирила Кощеєва - дві серії російськомовних українських авторів. Перша - на основі міфології північних народів, друга побудована на нашій слов'янській. Мені особисто перша подобається навіть більше. Якщо хто надумає читати, най вас не лякає вік персонажів (12 - 13 років), це скоріше ляп авторів. Психологічно я б дала їм 14 - 17 (впродовж серій герої досить сильно "виростають"). Тут також немає чіткого поділу "добро - зло".

"Чума" Камю - не фентезі, а філософський роман, написаний досить сухою мовою, тим не менш чимось зачепив. Персонажами, мабуть. Тарру досі серед улюблених.

І нарешті не зовсім книга. Дуже люблю вірші Костенко.

Колись фанатіла від "Гаррі Поттера", тепер пройшло. Хоча серія досить непогана. Але очорнення Волдеморта, і обілення ГП вбиває. Як і провис в останній книзі. Фільми починаючи з 5 включно жахливі. І половини того, що було в книгах не показали.

Зараз пробую читати " Хроніки Етерни" Камші. Поки що непогано. Ворон - мрр... Хоча й гад)


Повідомлення відредагував Love_Rain - Вівторок, 12.08.2014, 15:38
 
NAbraДата: Субота, 30.08.2014, 21:34 | Повідомлення # 2
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Нагороди: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Останнім часом, більшість з того, що я читаю, належить до шкільної програми. З неї дещо подобається, дещо ні, дещо взагалі не можу читати ("Поза межами болю" (автора не пам'ятаю), наприклад... В назві все сказано. Історія про шістьох біглих військовополонених, що вмирали по одному... Закинула на третині, психіки шкода). Зараз намагаюся читати "Майстер і Маргарита", подобається, але не затягує. Хоча дочитаю.
Для себе читаю найчастіше фантастику та фентезі.
Прочитала перший і половину другого роману з "Хронік Амберу", неймовірно сподобалося... І щось не дає дочитати цикл. Неможливо пояснити.
Читала "Нескінченну історію". Прочитала кілька років тому, але намагаюся усвідомити й досі.
"Міла Рудік" подобається. Звісно, звичайнісінька мелодрама, до того-ж, ще й ремейк, але чимось зачіпає. Хотілося б дізнатися про теперішню долю автора (вона кримчанка), але не можу знайти достеменної інформації.
Зараз читаю Х.Бім Хайпер "Зоряний вікінг"... Може, я божеволію, але мені здається, що цей твір не про помсту Лукаса Траска, та й взагалі не про нього, а про планети, з якими різними шляхами стикаються головні герої, і роман цей не романтичний, а соціологічний.

Якщо ще щось згадаю, то, може, додам.
 
Кохана_дівчинаДата: Понеділок, 30.03.2015, 18:39 | Повідомлення # 3
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Хмм...взагалі, я обожнюю фентезі. Мені подобаються історії про драконів, ельфів та інших міфічних створінь. Дуже люблю тетралогію Крістофера Паоліні "Спадок", більш відома як "Ерагон". Екранізація першої книги теж непогана, але там вибрані не всі найяскравіші моменти циклу, та й актори деякі підібрані погано. Окрім цього, мені подобається роман українських авторів, подружжя Марини і Сергія Дяченків "Ритуал".  В них взагалі є дуже багато цікавих історій, але ця мені сподобалася найбільше. Рекомендую прочитати)) Екранізації цієї книжки, на жаль, поки немає...  Такоже, цікавою є історія Урсули Ле Гуїн "Чарівник Земномор'я". Дещо містики там є. Знаю, що існує серіал за цією книгою, але я його не дуже дивилась) Дуже поважаю творчість Дж. Р. Толкіна. Його книги "Володар перснів", "Хоббіт, або туди й назад", "Сільмарілліон" наповнені справжніми чарами. Іноді мені здається, що автор справді бачив ті події, які описує. Екранізації "Володаря перснів" і "Хоббіта" також вражають якістю і хорошим підбором акторів. Ще мені подобаються детективи. Обожнюю історії про Шерлока Холмса і більшість фільмів чи серіалів за мотивами цих історій.
Власне, багато є книг і фільмів, які мене захоплюють і авторів, чию творчість я поважаю) Але про це дуже довго розповідати smile
 
Black_SymphonyДата: Четвер, 14.05.2015, 20:02 | Повідомлення # 4
Тутешній
Група: Адміністратори
Повідомлень: 5
Нагороди: 4
Репутація: 1
Статус: Offline
Продовжую тематику улюбленого фентезі. "Гаррі Поттер", "Міла Рудик", "Зміїна школа", "Володар кілець", "Гонихмарник", "Зворотній бік світла", "Руде братерство", "Начакловане кохання", "Двері внітуди", "Ритуал", "Хроніки Нарнії", "Спадкоємці ночі", "Щоденники вампіра", "Таємне коло", "Академія вампірів" і т. д.
А ще неперевершений Шерлок Холмс, Майстер з Маргаритою, Тореадори з Васюківки, Таємний посол і ще безліч всякого, що перелічувати довго і нудно...
 
Kate_ZДата: Неділя, 28.05.2017, 11:35 | Повідомлення # 5
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Нещодавно улюбленою книгою стали "Віднесені вітром", а також "Грозовой перевал" (дуже шкода, але не знаю, як перекласти українською "перевал"(
Всілякі детективи, перевадно А. К. Дойла та А. Крісті.
Трохи Джейн Остін, але це вже проходить.
 
MiraniДата: Середа, 31.05.2017, 16:52 | Повідомлення # 6
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Я також обожнюю фентезі, але на власне здивування моєю улюбленою книгою став реалістичний роман "Енн із зелених дахів" та інші 7 книжок цієї серії. Люсі-Мод Монтгомері- канадська письменниця, рано втратила батьків і працювала вчителькою. На мою думку, це геніальна жінка. Такий стиль письма я не зустрічала більше ніде: життєрадісний, з простими і смішними жартами, незвичайною, але не пересолодженою головною героїнею, з якої хочеться брати приклад. Тут не зустрінеш вульгарних жартів чи сюжету побудованого виключно на непорозуміннях, на що я раз за разом натикаюся в книжках сучасних польських письменниць. Ні, в цій книзі автор зацікавлює пригодами підлітків, тим, як вони борються з проблемами і як переживають радісні, щасливі дні, однак усе це збалансовано у сюжеті, читачеві дуже добре передаються почуття героїв. Декому може здатися, що перша книга схожа на "Поліанну", але почитавши далі, ви зрозумієте, що цей витвір мовного мистецтва навіть кращий і хоча початок і справді нагадує цю книжку, далі події будуть розвиватися зовсім по-іншому. Всім дуже раджу почитати. tongue
 
ЛінаЧенкоДата: Середа, 07.04.2021, 16:41 | Повідомлення # 7
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Напишу коротко, бо читаю не так вже й багато( в основному, шкільну літературу. До речі, О. Генрі класний дядько))). Моє абсолютне кохання: "Захар Беркут".

(P.S. а тут ще є люди живі??)))
 
ЛінтябуйкаДата: Середа, 07.04.2021, 19:14 | Повідомлення # 8
Новачок
Група: Адміністратори
Повідомлень: 6
Нагороди: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
О, тут ще є життя. Остання прочитана мною книга "Саме час знову запалити зірки" Віржінії Грімальді. У ній аж три головних героїнь: мати й дві доньки. Кожна з них має свої турботи, але головне те, що їм треба порозумітись, адже в світі нема нікого ближчого, ніж вони одна одній. 
Не скажу, що книжка якась унікальна й таких більше не зустрінеш, але ви точно будете задоволенні від прочитаного. Хоча б просто через думки й слова молодшої з трійці.
Якщо хтось читав, було б цікаво почути й вашу думку, може порекомендуєте щось схоже.


P.S ЛінаЧенко, якщо вам сподобались новели О. Генрі, може спробуєте Курта Воннегута та його короткі історії.
 
ЛінаЧенкоДата: Четвер, 08.04.2021, 11:12 | Повідомлення # 9
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Цитата Лінтябуйка ()
P.S ЛінаЧенко, якщо вам сподобались новели О. Генрі, може спробуєте Курта Воннегута та його короткі історії.
Дякую за рекомендацію, обов'язково подивлюся, що то за автор.)
(п.с. аніме на автарці - здоров'я мамці й бабці))
 
Форум » Пісочниця » Поговоримо? » Улюблені книги) (Книги та їх екранізації)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: