[ · · · · · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Фанфікшн » Обговорення фанфів » Ідеї для фанфіків (Допоможи фікрайтеру - підкинь ідею для фанфу ;))
Ідеї для фанфіків
Love_RainДата: П'ятниця, 01.05.2015, 12:15 | Повідомлення # 1
Тутешній
Група: Користувачі
Повідомлень: 16
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Маєте ідею для роботи, але по тій чи іншій причині не можете втілити її в життя? Запропонуйте її тут іншим фікрайтерам!

Ідей - катма, та писати хочеться? Знайди собі до смаку!

Прохання до тих, хто бере ідею - відписатися тут і кинути посилання на роботу, а в роботі, відповідно - написати, хто автор ідеї та ,бажано, її короткий зміст.
 
TamaeДата: П'ятниця, 01.05.2015, 21:47 | Повідомлення # 2
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Фендом: Vampire Knight/Лицар-вампір
Персонажі: НЖП, Хіо Шизука, Рідо Куран, молодняк клана Куран - Канаме і Юкі, та ін.
Жанри: Гет, Джен, Драма. За слеш/фемслеш буду четвертувати та живцем здирати шкіру - одностатеві стосунки для головних героїв неприпустимі, другорядні герої можуть бути будь-якої орієнтації. Для пікантності чи задля жарту можете лише додати натяк на зразок: Я вас, куме, так боюсь, як ви мене хочете.
Попередження: Насилля, Згвалтування, Інцест (шлюби в кланах тільки між родичами).
Рейтинг: ось тут вже вирішить автор, хоча можно почати з R.
Опис: Я не знаю скільки людей свого часу подивились це аніме, але сподіваюсь достатньо для того, щоб взятись за дану ідею. При перегляді мене дратувало постійне поклоніння Канаме, ніби він Бог, а він ще й убив останніх чистокровних вампірів - що я вважаю злочином. Так вони (Рідо Куран, Хіо Шизука) не були пухнастими і невинними, але чи думав він (Канаме) про генофонд?
По канону Хіо Шизука була божевільною. Цьому посприяло вбивство вампіра рівня D - цю людину  Шизука перетворила сама, а потім ще й закохалась в нього. Та не будемо про сумне.
Ось, що я бажаю почитати. А що як вбиство коханого стало останньою краплею? Що як вона ще до цього почала потихеньку божеволіти? Чому принцесу тримали в клітці? Хто її тримав - рада вампірів чи клан? 
Уявіть, що був такий клан Хіо (в каноні не висвітлено такої сім'ї). І Шизуку не просто так тримали в кліці - вона, можливо, була єдиною в клані, хто міг виносити і народити здорову дитину. Клан складається, переважно, з чоловіків, але жоден не підходить на роль батька - шлюби між близькими родичами не сприяють народженню здорових дітей. Тому шукають кандидата поза кланом. Це може бути як Рідо Куран, так і якийсь інший вампір не японець (я думаю, вампіри водяться не тільки в Японії). Звісно ж, Шизуку змусили мати стосунки з батьком майбутньої дитини (Згвалтування та Насильство).
Так, от, народила принцеса Хіо дівчинку. Немовля одразу ж забрали від матері (звідси Шизука починає божеволіти). Дівчинку приносили тільки для годування (як молокм, так і кров'ю - для передачі здібностей) - весь інший час вона була десь далеко від матері. Йшов час, Кіміко (тимчасове ім'я дівчинки, постійне вибере автор) росла, правильне кланове виховання швидко зробило з неї дорослу (незважаючи на вік, їй розказували, що вампіри вбивають собі подібних, що вона лише інструмент в руках голови клана, що шлюби укладають між близькими родичами та ін.) + мати втекла з якимось мужиком, забувши про дитину. Коли прийшов час йти в старшу школу, її відправили в Акакдемію Крос, бо дізнались що там навчатиметься Канаме Куран. (Під своїм прізвищем чи під фальшивим - вирішить автор.) Відправили з умовою: додому вона має право повернутись тільки вагітною від чистокровного. Наша героїня починає діяти, але: з Канме не вийшло - він зберігає целібат для Юкі; Рідо ж невідомо де тягається ,про інших чистокровних вона мало що знає.
Від кого у Кіміко буде дитина або вона повернеться додому з баночкою біоматеріалу (сперматозоїди) - вирішувати вам.
Кіміко клан любить, до своєї ролі - народити дитину, ставиться відповідально і старається, щоб це вдалося. До смерті матері ставиться спокійно, ніяких переживань: "Померла. Сама винна - ночого було на людей кидатись."
Розмір - міді або максі.
 
NAbraДата: П'ятниця, 08.05.2015, 19:02 | Повідомлення # 3
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Нагороди: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Фендом: Оріджинал
Персонажі: екіпаж ізольованого  об'єкту, деталі на розсуд автора
Жанри: Джен (можна слеш, але без сцен, або гет, якщо в команді є жінки), Психологія, Ангст, можна трохи філософії; елементи політичної драми.
Рейтинг: PG-13 або R. Якщо передасте цей конфлікт нижчим рейтингом -- буду дуже рада, вищій не хотілося б.
Опис: Взагалі, на ідею наштовхнула розповідь вчителя історії про Карибську кризу. За його словами, основною проблемою були навіть не надмірні амбіції США і СРСР, а відсутність зв'язку. Тобто, обом сторонам був даний наказ атакувати за першої провокації, і в обох не було жодного шансу перед цим переконатися, що не сталося непорозуміння. І, що найстрашніше, радянські підводники (крім того, що божеволіли від спеки) не знали, чи не почалася ще війна.
Власне, розкриття цієї проблеми і хотілося б побачити. Екіпаж ізольованої військової посудини (підлодка, космічний корабель чи щось інше на розсуд автора, можна навіть не машину, а просто укріплення -- головне, щоб воно було повністю чи майже повністю ізольованим і несло смертельну, за мірками світу твору, зброю) не може жодним чином з'ясувати, що відбувається ззовні. А ззовні тяжка геополітична криза, що може "вибухнути" у будь-яку мить. Важкі умови праці -- опціонарно, але я особисто хотіла б їх побачити, думаю, це поглибить драматизм.
Хотілося б якомога глибшого психологічного опису того, що відбувається у посудині. Бажання повернутися додому, страх, що дому вже не існує, сумніви щодо доцільності того, що відбувається, в одних, і фанатизм інших, просто нелюбов одне до одного, що викликана проживанням у замкненому приміщенні і формуватиметься поступово... В цілому, усе, що відбуватиметься з командою. Статевий потяг одне до одного допустимий, але лише як одна з цих проблем, не хотілося б, щоб сама історія стала тлом для роману двох героїв.
Якщо ви вирішите взяти саму Карибську кризу, фінал дуже бажано той, що був у реальності: обидві сторони зрозуміли, що стоять біля краю прірви, і пішли на переговори. Якщо вигадані події (я не проти будь-якого фендому) -- теж бажано, аби війна не почалася, але якщо ви усе-ж бачите саме поганий кінець, мені особисто не хотілося б, щоб значну частину твору займав опис подій війни.
Розмір -- повністю на розсуд автора (але, гадаю, не більший за міді). Це може бути коротка замальовка або досить довга історія.
 
Black_SymphonyДата: Четвер, 14.05.2015, 20:37 | Повідомлення # 4
Тутешній
Група: Адміністратори
Повідомлень: 5
Нагороди: 4
Репутація: 1
Статус: Offline
ФЕНДОМ: Bleach/Бліч
ПЕРСОНАЖІ: капітани та лейтенанти Готей 13, можна присобачити Ітіго Куросакі. Пейринги - за вашим бажанням.
ЖАНРИ: Гет, Джен, Гумор. Без слешу з фемслешом - інакше відірву вуха, викину свиням і скажу, що так і було.
РЕЙТИНГ: який поставите - такий і буде
ОПИС: Одного разу, коли Генрюсай Ямамото скликав чергове зібрання капітанів, капітани прийшли не всі. Їх вирішили почекати. І дочекались... В п'яному вигляді і в компанії печальновідомих у вузьких колах алкашів лейтенантів. Від побаченого головнокомандуючий ледь не луснув від люті. І, оскільки терпіння його закінчилось, вирішив він покарати, але не тільки нерадивих капітанів та лейтенантів, але й "всіх, хто під руку потрапив". Для закріплення, так сказати... І віддав наказ на місяць поміняти лейтенантів місцями, тобто, зіслати бідних та нещасних любителів хильнути зайву чарочку в інші загони. Нехай там мучаться, інших капітанів мучать і знають, як приповзати на зібрання у нетверезому вигляді (хоч би сам собі зізнався, що його жаба давить). А далі все віддаю у ваші ручки...
Коротше, так. Ідея давня, але мені влом її писати. Все руки не доходять, от... Отож. Капітанів використовуйте яких хочете - хоч до перемоги над Айзеном, хоч після - з Мугурамою, Сіндзі та іншими. Лейтенантів теж. Але, гадаю, другий варіант кращий, хоча вирішувати вам. Ідеї, як такої, нема. Що писати - воля ваша. Хочете детектив з купою таємних змов - будь ласка. Хочете містику чи фентезі - нема питань. Хочете романтику - прапор вам в руки (тільки не треба забагато рожевих сопель). Екшн - вперед на барикади. Ну, ви зрозуміли, так? Розподіл на ваш смак (типу, Мацумото віддали на розтерзання Бьякуї, Ренджі збагрили Сой Фонг і т. п.). Участь приймуть всі загони, крім Першого. Якщо ООС, то помірний, будь ласка.
Пейринги - за вашим бажанням. Можна взагалі без них. Мені не принципово. Розмір - на ваш смак. Мені без різниці.
Єдине прохання: гумор та комічні ситуації в студію, та опис трудових буднів нещасних лейтенантів та їхніх бідних капітанів (нп, як Мацумото і у Бьякуї ухиляється від виконання своїх обов'язків і реакція капітана на це, реакція Тоширо на надто працьовитого Ізуру (типу, спершу Сніжок буде задоволений, а потім йому стане нудно), постійне об'їдання Омаєди та способи боротьби з ним у Мугурами і т. п.).
Коротше, пишіть, що хочете.
 
Форум » Фанфікшн » Обговорення фанфів » Ідеї для фанфіків (Допоможи фікрайтеру - підкинь ідею для фанфу ;))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: